majagardstroms.blogg.se

2014-01-30
16:32:20

Äckliga jävla dubbelmoralsidioter
Bara för att andra inte sköter sig och gör det dom ska så blir dom andra lidande. Hoppas ni ser fram emot måndagen. Fyfan vad jag tycker illa om min årskurs (inte hästeleverna) ibland, och detta jävla daltade med dom. Usch  ni får fulfingret upp i ansiktet av mig. Adios. 

2014-01-28
23:56:06

❤️





2014-01-27
20:20:37

Plugg över öronen
Betar av lite rester såhär en måndagskväll, inte roligt alls med välbehövligt! 


2014-01-27
09:11:08

.



2014-01-26
22:45:29

Söndagskväll med veterinären
Veterinären kom ut vid 20.00 tiden, blev att ge henne lugnande och sen tvätta rent. Sen sydde hon även 5 stygn. Allt gick iallafall bra och nu hoppas vi att detta läker utan komplikationer :) 







2014-01-26
18:00:10

I väntan på veterinären
Hade en sjukt rolig utekväll igår. Planen var att vara i Härnösand men det blev lila Kramfors istället, mig gör det inget för jag hade kul vilket som! Våran skjuts har köpt en ambulans som var krockad förut, och därför får inte räddningstjänsten använda den även fast den inte har gått sönder, så vi åkte alltså i den ambulansen till festen. Det måste nog vara det roligaste jag har gjort på bra länge! 
 
Var ut med Loppan en sväng och longerade lite i djupsnön, kul tyckte hästen, mindre kul tyckte underlaget som gav vika nån gång, så valde att gå till paddocken istället och sen avsluta i ridhuset. Det blir ju jobbigt för lillen att plumsa runt ute i snön, sen hade hon tappat en sko också. När vi kommer tillbaka så ska jag mocka hennes box, och Bea som då står utanför ser att Drömmas täcke ligger på snedden så hon ska gå in och fixa det, då ser hon ett sår i mungipan på henne. Jag tänkte ju mer ett vanligt litet sår, men när Bea säger att jag ska skynda mig så fattar jag att det är lite värre. Blev att ringa efter lärare som sen kontaktade veterinären, så nu inväntar vi att disktriktaren ska komma. Det kan ju ta en tag om man säger så. Drömmas mun ska iallafall sys ihop och jag varnar känsliga läsare för en lite mindre fin bild i slutet. 
 
 
 
När jag ska ta alla såkallade fina selfies så gör jag något konstigt med ena ögat, vilket resulterar att mina ögonbryn ser extremt ojämna ut, vilket dom faktiskt inte är.. :(
 
 
 

2014-01-25
14:53:52

Uppe och svävar i det blå men ändå drunknar jag i det grå.
Tänkte resumera fredagens hopplektion. Hade banan som ni ser nedan, det var blandat med galoppbommar och hinder för att träna att samla hästen i banan, samt svängar där det verkligen handlade om att rida på ytterhjälperna. Slapp faktiskt rida Nimbus så jag fick Dexter istället. Gick bra faktiskt till och från, förutom att jag och Dexter är det ultimata ekipaget när det kommer till hoppning.  Han är ganska feg och backar av, då gör jag också det så det blir ganska många stopp, + att båda är höjdrädda.. Under framhoppningen hoppade vi en oxer på kanske 90 cm, och ingen av oss tvekade då, sen började jag när fega ur när den andra låg runt metern, och efter det så vågade ingen av oss hoppa haha. Var påväg att åka i backen två ggr, första gången pga av att han nitade framför ett hinder, då låg jag på halsen, andra gången för att jag bar helsäker på att han skulle stanna så jag nöp mig fast i sadeln och då hoppade han. Duktig häst dedär! 
 
Men jag har då kommit fram till att jag svackar väldigt mycket i min ridning, just nu är jag på toppen i dressyren, det går verkligen bra hela tiden typ, sen i hoppningen så vill jag helst gräva ner bommarna i sanden.. Hoppas det går över snart iallafall!
 
Här är banan, jag suger på att rita. 
 
 
Jag hade bestämt mig för att sova hela dagen idag, dock så blev den planen ändrad när jag vaknade kl halv 9 och var jättepigg. Så jag tog på mig kläderna och gick ner till stallet, väl där så hjälpe jag dom som har jouren i helgen sen gick jag en promenad med Loppan i det mysiga vädret. Duktiga bäbis!
 
Sen köpte jag en Iphone lite oplanerat igår, men jag är nöjd!

2014-01-23
22:36:18

Da da da dam
Loppisen hade dragit av sig en sko, så det blev att gå ner till hovslageriet med henne där hon skötte sig nästan prima! Sen har dagen varit lugn, longerade Sandman en sväng och sen lite biologi sista lektionen. Där efter har vi haft möte om studenten och balen som hör till, det börjar vara dags att planera här! Taggad till tusen
 
Väntar in Evelina som ska komma och sova här, sen blir det helt klart att skalla kudden för mig, är så sjukt himla trött!
 
 

2014-01-23
01:12:17

Bästaste bästa.
Startade dagen på värsta sättet genom att försova mig, men kom bara 5 minuter sent till lektionen så det var bra. Lektionen bestod av att konditionsträna lite hästar, så på med varma kläder och ut för att rida på fältet. Vissa hästar var mer i luften eller på två ben medans vissa skötte sig prima. Charly var såklart en av dom som var som en liten prins, så vi hade det riktigt mysigt! Samlade galoppen ganska rejält sista svängen för att sen kunna rejsa ikapp dom andra. Undra vem som tyckte det var roligast, jag eller Charly? 
 
Red även Loppan för första gången idag och unghästar är ju alltid lika kul. Det är verkligen något jag vill hålla på med i framtiden. Skrittade och travade lite och det gick faktsikt hur bra som helst, duktig Loppa! Åkte sen direkt till härnösand för lite käk och handling på Ica Maxi där jag gjorde superfynd. Att fynda är verkligen min grej har jag märkt!
 
Nu Paradise Hotel! Sov gott <3
 

2014-01-21
21:02:03

One step closer

Låttexter är perfekta rubriker har jag märkt!

Var iallafall till Sundsvall en sväng idag, hade lite ärenden sen var Sara tvungen att köpa lite saker till hästarna i stallet. Åt även sushi så lyckan var ju totalt. Så.Himla.Gott. Alltså sushi är nog guld värt, namnam. Missade dock middagen då vi kom hem vid halv 6, så nu ska jag faktiskt pysa iväg på kvällfika.

Imorgon har jag tre hästar att rida, först har vi uteritt på morgonen, vi ska galoppera på ängen, sen ska jag rida Loppan för första gången, shit vad kul alltså! Senare på kvällen ska jag prova Felicias klump också, den hästen är så sjukt stor, tror den är 175 i mankhöjd och typ lika grov som en ardenner.. Hoppas det går bra med allihopa iallafall! :)

 

 

2014-01-21
10:37:54

Skelettsjukdomar och annat skoj
Sitter på lektion nu och gör flera saker samtidigt, ibland är det tur att vara tjej och även kunna vara effektiv ibland. Man har sina studer. Jag sitter och lyssnar på en föreläsning om skelett och skelettsjukdomar samt lite leder, under tiden som jag lyssnar och försöker komma ihåg allt så jobbar jag med en muskeluppgift samt en uppgift om tänder. Det går faktsikt riktigt bra bara så alla vet.. 
 
Åker ev ner till Sundsvall idag på eftermiddagen, får se hur det blir. 
 
Förresten! har jag inte blivit lite duktigare på att lägga upp lite inlägg nu på dom senaste dagarna? Så nu vet ni att jag lever trots att jag har skolarbete och inlämningar upp över öronen, samtidigt som det ska ridas, hästar ska skötas om, plugga ihjäl sig inför hästskötarexamen, och även hinna umgås med vänner. Men jag gör mitt bästa. :) 
 
 
 

2014-01-20
23:35:42

Just remember.
 

2014-01-20
23:34:15

Livet är på toppen men ändå på botten
Red ett riktigt jävla kickasspass idag på Charly! Fyfan vad grymt allt var. Typ perfekta galoppöppnor i en riktigt samlad galopp, kände verkligen den andra växeln i galoppen och han var bara perfekt som alltid. Dock började Bea filma i slutet av passet på grabben började bli trött så det såg inte lika fint ut. Men fyfaaaan vad bra han är, herregud. Fick dom bästa komplimangerna idag under hela mitt liv typ, snacka om att vara över molnen liksom. Speciellt om man jämför fredagens pass. Därimot så vände den lyckan ganska fort vid lunchen, men det är en annan historia. Avslutade iallafall kvällen med att beta av lite rester, hann med en skotertur med lite grillning, leka lite kyrkjagis (Världens roligaste lek typ) och för en gång skull så var det många som var med, och sen efter det lite Paradise Hotel. Nu väntar duschen och sängen. Så godnatt ni fina. <3


2014-01-20
00:15:04

När ska jag lära mig?
I fredags hade jag en sån där pissridlektion igen. Hade alldels för höga krav på mig själv vilket gjorde att allt bara plev pannkaka. Gjorde nått försök till att skutta över övningen, men det gick verkligen inte, dels för att Nimbus har blivit väldigt tråkig att rida, han bara slår om, springer, och tar bettet. Samt att mina krav var för höga så jag ville att allt skulle vara perfekt. Tyvärr blev det inte som jag hade tänkt så jag lämnade ridhuset innan lekitonen var slut och skrittade tillbaka med lite tårar på kinderna. Jag har förståelse vaför min lärare blir lite grinig på mig ibland haha. Nu tänker säkert vissa "Varför gör inte läraren nått då?" Jo, det gör hon, men när jag blir så arg på mig själv så blockerar jag allt bara och lyssnar inte. Så det bästa är att faktiskt få låta mig antingen skritta några varv och tagga ner, eller om jag vill gå ut, låta mig gå ut. Hon har lärt sig det nu. Och jag kände att det var schysstare mot hästen att låta honom få skritta ut en sväng istället för att jag skulle börja rida dåligt och bara vara dum emot honom (Alltså inte dum dum, men rida riktigt dåligt så det drabbar hästen.) Nimbus var riktigt svår att rida i fredags, och jag hade inte kunskapen att ta mig igenom det och vad jag än gjorde så gav det inget resultat enligt mig. Och jag står fast vid ordspråket "Där kunskapen slutar tar våldet vid" Och ja, när jag inte visste vad jag skulle göra så kan jag erkänna för mig själv och även andra att jag var lite väl hård emot honom. Det är en ridning jag vill få bort, och därför vill jag tillbringa ännu mer timmar i sadeln så jag får mer kunskap. Därför funderar jag på att vara med på fredagens hopplektion på just Nimbus och försöka få det att funka, jag ska inte ha några krav på mig själv, utan bara att jag ska vara lugn och lita på hästen, för det vet jag att jag kan göra. 
 
Länkar därför en film från i höstas för att få lite motivation om hur jag vet att det kan se ut när jag rider Nimbus. För här ser det helt okej ut faktiskt. Bra ridning + inga stora krav + förtroende till hästen resulterar faktiskt fina rundor tycker jag. Tros lite små ryttarmissar, men inget man blir hängd av gissar jag.
 

2014-01-15
13:49:00

#användstålhätta
Helgen som har varit spenderades i Bergsåker hos Tesse. Jag, Sune, Malin och Evelina tog en trip till henne för att umgås en helg, det har varit riktigt mysigt och det behövdes en tjejhelg med massa snack, lite bowling och även en liten "festkväll".
 
Hade ridning i måndags och då red jag bästa Charly. Vill bara skrica Charly <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 överallt typ, bästa hästen! Tråkiga nyheten är dock att han och tre hästar till ska säljas, dom kommer tyvärr inte hålla för verksamheten här. Så söker någon trevliga och fina ridhästar så kan ni hojta till. Dom kommer att hålla för lättare ridning och träning på bra underlag. :) 
 
Har jobbat lite med Loppan i dagarna, och det har gått helt fantastiskt, vilken duktig unghäst. Vi klippte halva henne igår och hon var inte så trevlig, kosparkade, bet och jag fick en blå fot. Får skylla mig själv att jag inte hade stålhätteskorna som man egentligen alltid ska ha vid all hantering av hästar. Men nu är halva hästen klippt och i eftermiddag blir det den andra halvan. Troligtvis ska även Conti klippas imorgon när veterinären är här och kan droga honom lite. :) 
 
Det var allt jag hade denna gång att medela! 
 
 

2014-01-07
17:41:40

Lilla Grå
Red Conti/Lilla Grå/Greta Garbo (Kärt barn har många namn) Det gick inte så jättebra, han har vilat länge och sen har han inte varit så trevlig att rida tråkigt nog. Men han vart finare mot slutet och det är de som räknas. Bea fotade även så jag hade tänkt lägga upp lite bilder, dock så har mitt minneskort fastnat i kameran så jag får inte ut det. Så det var dom bilderna det! :) 
 
Bjuder på en gammal bild bara för det. 
 
 

2014-01-06
14:21:58

Nu tar jag mig tiden!
Ska bita i det sura äpplet och skriva nu om vad som har hänt under tiden jag har varit frånvarande.
 
Som sagt så jobbade jag över nyår, men eftersom det var nyårsafton så kunde jag inte vara kvar på skolan. Utan efter eftermiddagspasset så åkte jag ner till Timrå med Elaine för att möta upp lite folk. Väl där så blev det att byta om, rita på en ansikte och locka lite hår medans dom andra hade fullt upp med att fixa maten. Vi åt en jättegod trerättersmiddag med skagentoast som förrätt, fläskfilé med potatis som man skivar fast inte helt, och till efterrätt var det cheesecake. Mellan rätterna så blev det massor av snack och lite spel och just innan tolvslaget så gick vi ut på vägen för att kolla på rakterer, öppna en flaska champange och bara njuta av stunden. Jag är så himla nöjd med min nyårsafton när jag fick spendera den med vänner som är bäst även fast jag saknade bra många. Vid 02.00 blev jag hämtad och stannade en sväng i Härnösand, sen fortsatte jag tillbaka till skolan och kom inte dit förens 04.30 på morgonen. Var inte sådär jättetaggad på att kliva upp halv 7 då kan jag säga.. 
 
Annars gör jag inget speciellt på lovet, spenderade alldeles för mycket pengar under mellandagsrean, har träffat mina småsyskon och sen jobbat ännu mer. Var faktiskt ner till Härnösand i fredags och hämtade upp Loppan som hade varit där under lovet. Så under helgen har jag lagt ner lite tid på henne. Unghästar alltså. <3 
 
Jag lär mig även inte av mina misstag med att vara uppe allt för länge när man jobbar, så i fredags på kvällen fick jag och Bea en impuls att åka till Kramfors på krogen eftersom dom hade 150dagars för kramforseleverna, hade en rolig kväll och samma där, kom hem alldeles för sent och svor dagen efter för att jag var så himla trött. Tur man inte drack något typ så man hade varit bakis också häh. 
 
Ska strax ner till stallet och lagårn igen för att mata lite kossor, ta in lite hästar samt mata minigrisarna. Sen får jag se vad jag och Loppan hittar på för bus idag. :)