majagardstroms.blogg.se

2013-12-29
17:00:28

Jobb jobb och åter massa jobb
Jobb från den 27 dec till den 1 jan vilket betyder att jag jobbar över nyår.. Dock är inte det fyskam med tanke på lönen som kommer att trilla in i Januari :) 
 
Igår gjorde jag världens häftigaste grej! Alltså shiiiiit, därimot kommer det vara hemligt fram tills det kommer att ske, dvs slutet av April. 
 
Jag har verkligen inget attt skriva så detta är ett otroligt tråkigt och onödigt inlägg.
 
 

2013-12-24
21:30:55

Jul jul, strålande jul
Har haft en jättemysig julafton hemma. Hoppas ni andra har det bra och har fått njuta av denna dag.


2013-12-21
17:53:01

Minijulafton






2013-12-18
20:10:07

Med lite tjat går det mesta
Jaaaa Emelie! 
 
Jag är otroligt dålig på detta nu under praktiken, Visst, jag har wifi när jag kommer hem, men då är det fullt upp med annat. Men jag ska verkligen bli bättre. Sista dagen är på fredag så det blir kanske vändning.
 
På lördag så har jag och några vänner minijulafton. Vi ska äta julmat, leka lekar och bara umgås. Det ska bli heeeelt underbart!
 
Jag har blandannat lämnat tillbaka min älskade Hugo. Det var inget jag ville, utan det är en lång historia. Det var många tårar och jag är fortfarande ledsen över det. Hoppas han har det bra, vilken han nog inte har...  
 
Lite positivt i allt, jag var och shoppade lite i fredags. Köpte världens snyggaste skor, lite underkläder, linnen, tights, och lite bra å ha saker. Materiell lycka. Dessutom så inväntar jag ett paket från Nelly. Wihooooo
 
 
 
 
 

2013-12-10
10:49:02

PHvet
Sitter inne i fikarummet hos PHvet nu och inväntar en kund från Umeå. Dock blev dom fast i snöstormen så dom blir sena. Började igår och det jag får göra är att hjälpa Per, stå och lyssna på intressanta utredningar och se till att det hålls rent och snyggt. jag har inte tillgång till internet när jag bör hos Backe, så jag försöker lösa det så bra som möjligt med telefonen.

Än så länge så är jag själv, Michaela krockade i söndags så hon kommer ner idag. Hon mår bra trots omständigheterna och hon har inte skadat sig. Hon krockade komiskt nog med en ko som hade kommit lös. Det är inte ofta man hör nått sånt.

Nu rullar en transport in!


2013-12-08
15:00:37

Smidiga klassen
Se och njut!
 

2013-12-07
19:49:47

Conti valack f. 07 E: Converter - Oscar De Revel

2013-12-07
15:20:58

Julstämningen är inte på topp
Hade nog haft en mysig julstämmning i kroppen om det inte vore för att jag jobbar så mycket under jul. Men det kommer vara värt det den 25 januari om man säger så! 
 
Mia frågade om jag kunde komma och rida Sproti nu när jag kom hem, dock har deras familj åkt på magsjuka så jag avstår. Sen åker jag på praktik imorgon så det blev lite tajt. Får passa på under mellandagarna. 
 
Som sagt, praktiken börjar på måndag och jag är riktig taggad. Ska vara hos Per Jonsson - PH vet, han är en riktigt skicklig veterinär så ska bli så lärorikt att få vara där i två veckor. 
 
Fina Dyllis <3
 

2013-12-06
21:44:27

Jävla idoltrams
Allt är ju redan bestämt. Kevin kommer att vinna, annars hade dom ju inte gjort en vinnarlåt som passar hans röst. Ja, jag är arg. Men för att vända en negativ tanke till en positiv så kommer ju inte Elin bli bunden till något dåligt kontrakt utan kommer slå igenom ändå!

Enough said.

2013-12-06
17:37:43

Lite hopp
Julhoppning stod på skolan, bedömningen vad stilhoppning och jag och Conti förstod nog inte syftet med det. Runt kom vi men det var då inte snyggt någonstans. Pigg häst som ignorerar ryttaren väldigt bra + en ryttare som var otroligt ringrostig var inte så bra. Vi kom fel på nästan varenda hinder men jaja, vi hade kul! Har aldrig hoppat honom innan så det blev helt nytt för mig och av någon anledning hoppade han jättestort och hoppade mig ur sadeln varenda gång...
 
 

2013-12-05
22:55:21

Liten nyhet såhär sent på kvällen
Det jag skulle berätta tidigare ikväll blev lite väl sent. Var ju som sagt i Kramfors och sen på kvällen så var jag hos en lärare för lite julklappspyssel. Vill dock inte berätta vad det är än då man aldrig vet vem som kollar in. 
 
Men det hela drog ut på tiden då jag blev kvar på skolan ett tag innan jag åkte vidare till Brita, det var för att vänta in en hästlastbil där en häst skulle levereras. Nej det var tråkigt nog inte till mig, utan till min mentor Sara. Men nyheten kring det är att jag ska börja hjälpa Sara med henne, hon är inriden, men hon kan knappt svänga. Så det är en del ridträning, tömkörning och allt annat man gör med unghästar. Till våren ska Sara börja starta henne och målet är att hon ska visas på 4års. Jag tycker det ska bli otroligt roligt att få följa denna fina unghäst från idag och sen framöver. Sen är det alltid ett extra plus att jag tycker det är så otroligt roligt med unghästar. 
 
Loppan (Namnet rynkar både jag och Sara pannan för..) Men hon kommer iallafall från Skåne, en kompis till Sara hade sett henne och sen blev det att hon köpte henne. Osedd och allt, men ibland är det spännande med Wildcard!
 
Loppan sto f. 2010 E. Lucky Point UE: Warstainer - Donnerhall
 
 

2013-12-04
22:32:00

Svarta duvor och vissna liljor
Var in i Kramfors en sväng idag och köpte lite saker till rummet. Nu är det lite julmysigt. Älskar att komma in i ett städat rum som är fint, mysigt och luktar gott. Pratade även med fina Emelie idag över facebook, saknar den tjejen otroligt mycket! Hoppas våra små planer funkar nu till våren. Med lite plugg så fixar sig allt galant! 
 
På fredag är det "julhoppning" Skulle kalla det lite markarbete, det är bommar, studs och hinder på böjt spår. Mitt mål är att jag och Conti ska äga hela skiten, har byggt upp en fin känsla i huvudet om hur jag vill att det ska se ut, så jag vet vad jag ska sträva efter. Men om vi nu inte är bäst ska vi vara snyggast iallafall! Är så taggad!!
 
Har en härlig morgondag framför mig, det är jullunch (Är dock inte ett fan av julbord) Men jag, Bea och Maria ska klä upp oss lite och vara lite julfina, sista julbordet på skolan faktiskt. Efter det åker jag nog ner Sundsvall och hälsar på en underbar vän till mig, samt in på Rusta och kolla efter en ny ljusslinga då jag misslyckades med mitt köp ganska rejält idag. Har en ljusslinga sen tidigare i fönstret, men tyckte den var så ljus och hade ett kallt sken, så jag var ute efter en som hade ett lite gulare och varmare sken. Sagt och gjort, åkte ju till Kramfors för att fixa detta. Väl där så hittade jag ljusslingor, men hur ska jag veta vad som är vad?! Men det stod "Warm White" så jag körde på det. För det låter ju som att det är ett lite varmare ljus, ellerhur? Kom hem och kopplade in den, tro på fan att den lyser ljusare och ännu kallare än den jag redan har. Så den fick Bea låna och imorgon blir det en tur in på Rusta, har hört att dom ska ha bra ljusslingor där.
 
Fixade även tappskokompetensen idag med orden "Hur bra som helst, är imponerad" Och även på lektionen förra gången så lät det "Fantastiskt, så himla fantastiskt" Så det känns bra. Klarade även det teoretiska provet, kommentaren där när jag frågade hur det hade gått var "Tror du prickade in alla rätt, snyggt gjort" Så det känns himla bra, nu när jag ändå vill jobba som hovslagare. Tänkte berätta mina framtidsplaner och hur 2014 troligtvis kommer se ut. Där även något med skoning inräknat, så håll utkik!
 
Nu ska jag kika på Paradise Hotel som vanligt. Godnatt fina människor. <3
 Massa saker jag saknar just nu! 
 
Imorgonkväll släpper jag en jätterolig nyhet. *Trummvirvel*

2013-12-03
18:23:00

Julklappsfunderingar
Fått ett schema om hur jag ska jobba vid jul. Blir lagomt mycket och det känns bra. Därimot jobbar jag nyårsafton och nyårsdagen, jippi. Fast hästarna vet ju inte om att det är nyår så det är bara att kliva upp och ge dom sin mat och släppa ut dom ändå. :) 
 
Kollar lite julklappar och hittar mest saker till mig själv bara, och mest det som dimper ner i kundkorgen.. Men ska väl komma på något bra. Vad köper man till en pojkvän som ser ut som en vägg när man frågar vad han önskar sig?! Help please.. 
 
Måste bara förklara första bilden så man förstår humorn i den. Det är ju noll tolerans mot alkohol på våran skola, och får personalen reda på att man förvarar, använder alkohol eller är på skolan alkoholberusad så åker man ut från internatet. En kväll föra året så kom det två klasskompisar till skolan (dom pendlar till skolan) som tydligen skulle festa där med några andra elever. Tommy, vår rektor fick då reda på detta och det blev ett himla liv den kvällen. Här står då Tommy i egen hög person och håller i en dunk med hb hahahha. Fan vad torrt det lät när man skrev det men det är så sjukt kul om man var på plats. Typ som Fishla, ellerhur Magdalena? ;) 
 
 
 
 

2013-12-02
22:14:15

Underbara helg
Har haft en så sjukt rolig helg. Blev utgång både fredag och lördag.
 
I Fredags så åkte jag och Bea hem till Malin och Sune för att äta middag och föra lite, sen kom även Cicci. Vid 22.30 drog vi till krogen där vi mötte upp två kompisar - Robin och Robin. Nån timme senare ramlade även massa annat folk från klassen in och vi hade en superkväll! 
 
Vaknade kl 1 av att Sara väckte mig och frågade om jag skulle med till Härnösand som jag tydligen hade lovat dagen innan.. Men sagt och gjort, dock några timmar försent då våran skjuts krånglade.. Men vi kom fram vid halv 9 och då var det bara att börja fixa sig och byta om. Massa trevligt folk kom till oss och vi spelade massa spel, skrattade och pratade. Vid 00.00 rörde vi oss vidare till Svensson, framför oss i kön hade vi världens skönaste gäng framför oss haha. Väl inne på Svenssons träffade jag massa gamla klasskompisar och annat folk man känner. Superkul verkligen! Har haft en superhelg!
 
 

2013-12-02
22:10:08

Waiting
Väntar på att Paradise Hotel ska börja. Snart så... 
 
Har suttit i kramfors hela dagen på gymnasiemässa. Var tillbaka på skolan från 3 till halv sju, red Conti själv i ridhuset och jobbade med att träna bort alla olater han har börjat med när man rider. Typ dra en ur sadeln, hänga sig i handen och knäppa av nacken totalt, han har nästan huvudet in mot bogen utan att man håller i honom och sen jobbade vi vidare med att han ska lyssna på halvhalter och sätta sig lite mer på bakbenen. Från början var allt piss, mycket åsikter från herrn som gjorde allt för att komma fri. Jobbade skritt halt i ca 15 minuter innan han slutade dra mig ur sadeln, sen gick vi över till galopp och sen trav för att göra samma sak. Blev mycket bättre mot slutet och han var faktiskt riktigt fin den där lilla grå. 
 
Fastnade sen på Saras kontor och snackade massa skit, lika trevligt som vanligt. Efter det så blev det till kramfors igen för att fortsätta informationen om skolan, dock kom det inga, vi är mobbade hahaha..
 
 
 
 

2013-12-01
18:39:12

Känslosam vid ridning
När jag sitter till häst så har jag väldigt lätt till tårar, blir väldigt känslosam. Det är för att jag har alldeles för höga krav på mig själv, jämför mig med andra och tycker att jag själv är dålig. Men ändå vet jag att jag kan rida, jag säger inte att jag är bäst men jag kan rida. Därimot om jag ser att det går bra för alla andra under samma lektion och mindre bra för mig så känner jag mig värdelös, då rinner det några tårar ner för min kind.
 
Ett exempel är nu i fredags, vi skulle göra en egen liten bana som vi skulle hoppa runt lite på, jag har då blivit tilldelad en häst som just nu för tillfället är väldigt på, springig, stark och lyssnar inte alls. Antingen springer hon på eller så står hon på stället och galopperar. Jag och Gunilla bollade lite idéer om varför det är så, och vi tror inte att det bara är för att hon tycker det är kul, för dom från marken ser ingen glädje i henne när hon gör som hon gör, utan mer tecken på kanske obehag eller liknande. Kiropraktorn ska kolla på henne i veckan och sadeln ska även kollas, märker vi ingen skillnad får vi se hur vi går till väga. Det är hästlärarans val om dom ska kolla henne på klinik eller inte.
Men tillbaka till ridpasset, när jag red en häst jag inte kunde reglera alls och det gick bara dåligt så kände jag mig minst lika dålig, då gick jag till Gunillas kontor och berättade hur det kändes och hon vände som sagt mina negativa tankar till något bra. Gick ut med ett leende och kände - Fan Maja, detta klarar jag. Sjukt skönt att tänka så och är redan peppad på veckans ridlektioner, för jag klarar av det! Förlåt för rörig text.