majagardstroms.blogg.se

2013-11-29
14:41:00

Cigoria
Dagens pass gick så himla dåligt. Hon var stark, jag kunde inte inverka på henne, och det fanns antinen eller - Antingen så ska det gå hur fort som helst, eller så ska hon stå på stället och dra mig ur sadeln. Är så otroligt missnöjd med dagens ridning, bröt ihop när jag satt på hästen och även inne på Gunillas kontor sen. Kan skriva en mer utförlig text varför imorgon. Tur att Gunilla är så bra på att vända på ens humör, så gick från hennes kontor med ett leende och ett självförtroende och självkänsla som växte. Jag kommer inte klara mig utan mina underbara ridlärare sen. <3
 

2013-11-28
12:08:56

Jag suger på att ha en blogg
Still Alive! Jag har egentligen haft tid till att kasta in något inlägg, men känns bara jobbigt att göra det, jobbigt att logga in på blogg.se, lat tjej här. 
 
Under tiden vet jag inte riktigt vad som har hänt, har ridit lite, umgåtts med min kälek, fått tillbaka kontaken till en betydelsefull person, träffat Jannie, gjort armband, skrivit tappskoprov, ridit lite mer, möblerat om rummet, varit upp till robertsfors, köpt ett alldeles för dyrt täcke till hunden, varit lite ledsen över en häst på skolan och kollat på världens sötaste hundvalpar, nej jag ska inte skaffa hund. Blandat kompott av allt vill säga. 
 
Orkar inte gå in på alla olika saker vad jag har gjort, men jag lever och ska försöka ännu en gång att hålla bloggen vid liv. Om inte annat kan ni följa mig på instagram - Majagstrom eller snapchata mig på Mgstrom så blir jag glad. 
 
Snart är det december och snön har inte kommit än. Eller jo, det har snöat men den har inte stannat många timmar på marken, och jag är väldigt glad över det! 
 
 
 
 

2013-11-21
23:25:40

Älskade idol
Jag har aldrig varit ett jättestort fan av idol, har kollat lite då och då tidigare säsonger, men i år följer jag detta slaviskt. Jag hade hoppats på att se Gabriel Alarés i finalen, men tyvärr blev det inte så, hoppades även att George Shaid skulle gå längre än vad han gjorde men icket. Dock resonerar jag såhär, att Gabriel och Geogre är för bra för idol och att dom kommer slå igenom helt sjukt ändå. Jag hoppas det iallafall. Så nu håller jag alla tummar och tår att Elin, Erik eller Jens vinner. Kevin platsar inte i idol enligt mig, ibland så passar man helt enkelt bara bäst på fotbollsplanen.. ;) 
 
Dehär är dom bästa framträdaden som har varit under årets idol enligt mig iallafall.
 
Bästa framträdandet genom hela årets idol. Finns inget som slår detta! 
 
 
Och sen Miriam som inte har varit en favorit men som tolkade en låt otroligt bra. 
 
Så nu vet ni lite om mitt idolnördande, undrar ni något kan jag nog svara på det mesta! ;)

2013-11-21
20:25:56

Som en räddare i nöden





2013-11-20
19:06:00

Only now you love her when you let her go
Fick reda på att Krezip var såld, på samma sett jag har fått veta allt om henne - Via en statusuppdateirng på facebook. Livet går vidare och jag får släppa det lilla hopp om att hon kommer tillbaka till mig kommer aldrig ske. Jag önskar iallafall hennes nya ägare massa lycka med Krezip, hon kommer ha roligt varenda minut och hon kommer även att få lära känna en helt underbar individ. 
Jag varnar för en extrem bildbomb, men svårt att välja ut 3 bilder på henne.
 
 
 
 
 I can't say fuck perfection, cause this is perfection. 
 

2013-11-18
22:03:10

Livet är ett mysterium
Ridning idag på fina Sandman. Usch vad jag gillar den hästen. Det gick helt sjukt bra, vi tränade slutor på diagonalen, först till vänster ut till medellinjen, sen ställa om och göra en sluta till höger. Det gjorde vi i båda varven och hästen levererade så himla bra. 
 
Sitter och kollar på lite skal osv som jag ska beställa. Funderar även över lite julklappar. Alltid lika svårt, någon som har några bra tips på julklappar till Mamma, syskon, systersoner och pojkvän? Holy shit vad svårt.. 
 
Jag och Bea bakade bullar igår, förstår att alla blev avundsjuka!
 
 
 

2013-11-16
22:28:21

Hans namn förklarar vilket år han är född..
Fina Myllenium stod och posade så fint idag! Skönt att han är på bättrinsvägen från sin senskada. Saknar att rida surgubben
!
 
 
 

2013-11-15
23:47:57

En klocka ringde.
Ja, jag har förstått varför jag aldrig har haft en karriär som bloggare. Det är kul att skriva men man orkar inte typ. Latast i stan.
 
Kan börja med att säga att provet gick bra faktiskt. Eller jag tror det, fast det är en annan femma. Vi har jobbat på med våran tappskokurs och även det går grisigt bra. Till veckan har vi prov och jag är mer taggad än någonsin! 
 
Jag har även skaffat jobb, i onsdags var jag på informationsmöte och ska börja jobba inom en snar framtid. Dock är det inget superroligt jobb, utan jag ska börja jobba på intervjubolaget i Härnösand, man ringer runt till folk och kollar om dom är intresserade av att vara med på en intervju om nåot ämne. Wiho liksom, men det är lite extrapengar iallafall! När jag kom till skolan sen igen så visade det sig att en vattenpump hade gått sönder, så vi kunde inte gå på toa, dricka vatten, eller laga mat så skolan stängdes på torsdag förmiddag. Dock var jag kvar och hängde med på en gymnasiemässa under kvällen. 
 
Blev kvar på skolan under fredagen och blev tillfrågad om jag ville rida nån häst, sagt och gjort. Var i stallet kl 9 och gjorde klart första hästen. 5½ timme och 7 hästar senare blev jag less. Så dom stackarna som inte fick gå idag ska jag rida imorgon. Kul är det iallafall! Sen att man får välja och vraka mellan vilka hästar man vill är ju alltid en lika underbart ;) 
 
Inväntar ett Idolresultat, jag följer det slaviskt. Väljer bort allt i världen för att se idol.. Smått beroende.
 
 
 

2013-11-12
19:25:13

Pluggar inför prov
Imorgon är det prov, det är på hästens hjärta, lungor, blod, mjälte, lymfsystem, centrala nervsystem och säkert nått mer. Så ni vet vad jag pysslar med idag!

Hittade lite bilder när jag letade efter någon rolig bild. Detta är från Sundsvall Summerhorseshow i somras direkt från kameran.


2013-11-11
23:21:00

Tugga grus är alltid gott.
Lyckades ramla av IGEN på dagens markarbetslektion. Hade en studsserie och ja, det gick sjukt bra även fast jag åkte av. 

Vi har börjat planera lite för vårt julspex ikväll, samt pratat lite med Patricia. Jätteskönt att kunna prata av sig om saker som egentligen inte handlar om en själv. Anhörig kallas det med ett ord som gör att lite mer folk förstår. Det är dock ingen familjemedlem eller så som det handlar om. Ska iallafall sova nu och bjussar på två fina bilder på Sanna och Sandman från dagens lektion. Man får sig ett gott skratt.

 

2013-11-07
22:48:24

Har finbesök, därav uppdateringen
Elin, min barndomsvän från Stockholm 



2013-11-05
22:23:59

Lilla grå har ont.
Fick prova att rida i det nya underlaget igår. - Fyfan. Det var tungt, dammigt, hästarna blev trött direkt och det såg slitsamt. Idag gick två hästar omkull där..
 
Red iallafall Conti igår, upptäckte ganska fort att han var varm och svullen i vänster fram, men han fick gå med ett lättare pass för att se om svullanden gick ner. Han var verkligen inte halt eller visade tecken på obehag, dock var svullnaden kvar. Conti är en väldigt känslig häst, så vi trodde att han hade fått något sår så jag la ett bomullsomslag med asolsprit över natten. Det blev ingen skillnad, så han fick stå i sjukhage i två timmar vid lunch för sen vid 14.00 kom skolans veterinär. (Dock är hon mest inriktad på smådjur och lantbruksdjur men kan även en del av häst) Vi trodde dock att det var en senskada som hade drabbat Conti. Iallafall till saken, han har ju inte varit halt eller liknande, men när jag plockade in honom från sjukhagen så haltade han rejält på höger fram, det ben han inte var svullen i. Ellinor kände på båda benen och kunde varken säga bu eller bä. Så vi ringde till kliniken i Dannero och berättade hur det låg till, dom sa bara att vi skulle lasta och komma på direkten. Sagt och gjort, så halv 3 rullade vi mot Dannero, där fick vi vänta ett tag. Därimot så haltade han inte alls på höger när vi kom dit skumt nog. 
 
När det tillslut var våran tur så sa Gunnar ganska snabbt att det inte är en senskada, vi pustade ut ganska rejält kan jag säga. Han trodde mer på att det är grus som har fastnat mellan snösulan och sulan på hoven som har tryckt så att Conti har fått ont. Vi mönstrade honom på springgången och Gunnar kunde se en 1gradig hälta på vänster fram. Så det blev bedövning av hoven sen sprang vi ett litet tag senare, då gick hältan ner med ca 75%. Dock för säkerhetsskull så ville Gunnar göra ett ultraljud iallafall, så alla förberedelser gjorders och ultraljudet sattes igång. Efter några minuter säger han bara - Helvete. Förstår ni paniken? Iallafall så jämförde han med andra senan och han ser lika dan ut på båda, han är lite annorlunda byggd och han har ingen senskada. Skon plockades av och vad såg vi där? Jo massa skit som hade tryckts ihop under skon och mot sulan i tån så var det nästan blod för allt tryck. Inte undra på att stackarn hade ont. Han fick iallafall gips och bandage och nu är det boxvila en månad. 
 
När vi sen kom hem ställde jag in honom i boxen, nån timme senare skulle jag ner och kvällsfodra och ställer ut honom på gången för att linda benen. Då hoppar han ut på tre ben och står även på tre ben sen. Ringer Sara och bollar lite tankar på vad det kan vara och vad vi ska göra. Men vi kom fram till att det är nog bedövningen som har släppt och sen så trycker gipset på lite. Är det inte bättre imorgon tar vi kontakt med veterinären igen.
 
Slut på hästsnack! Imorgon kommer en kompis från Stockholm hit, hon ska vara här tills på Söndag och det ska bli riktigt kul. På Fredag tar vi tåget upp till Örnsköldsvik och spenderar helgen där med Sandra och Emelie. Så underbart! :) 
 
Btw, min grymma tårta jag bjöd på i måndags!
 

2013-11-03
22:25:00

Helslut men jag lever
Har jobbat hela helgen. Är helt slut och nu blir det att sova. Godnatt fina ni.