majagardstroms.blogg.se

2013-11-05
22:23:59

Lilla grå har ont.
Fick prova att rida i det nya underlaget igår. - Fyfan. Det var tungt, dammigt, hästarna blev trött direkt och det såg slitsamt. Idag gick två hästar omkull där..
 
Red iallafall Conti igår, upptäckte ganska fort att han var varm och svullen i vänster fram, men han fick gå med ett lättare pass för att se om svullanden gick ner. Han var verkligen inte halt eller visade tecken på obehag, dock var svullnaden kvar. Conti är en väldigt känslig häst, så vi trodde att han hade fått något sår så jag la ett bomullsomslag med asolsprit över natten. Det blev ingen skillnad, så han fick stå i sjukhage i två timmar vid lunch för sen vid 14.00 kom skolans veterinär. (Dock är hon mest inriktad på smådjur och lantbruksdjur men kan även en del av häst) Vi trodde dock att det var en senskada som hade drabbat Conti. Iallafall till saken, han har ju inte varit halt eller liknande, men när jag plockade in honom från sjukhagen så haltade han rejält på höger fram, det ben han inte var svullen i. Ellinor kände på båda benen och kunde varken säga bu eller bä. Så vi ringde till kliniken i Dannero och berättade hur det låg till, dom sa bara att vi skulle lasta och komma på direkten. Sagt och gjort, så halv 3 rullade vi mot Dannero, där fick vi vänta ett tag. Därimot så haltade han inte alls på höger när vi kom dit skumt nog. 
 
När det tillslut var våran tur så sa Gunnar ganska snabbt att det inte är en senskada, vi pustade ut ganska rejält kan jag säga. Han trodde mer på att det är grus som har fastnat mellan snösulan och sulan på hoven som har tryckt så att Conti har fått ont. Vi mönstrade honom på springgången och Gunnar kunde se en 1gradig hälta på vänster fram. Så det blev bedövning av hoven sen sprang vi ett litet tag senare, då gick hältan ner med ca 75%. Dock för säkerhetsskull så ville Gunnar göra ett ultraljud iallafall, så alla förberedelser gjorders och ultraljudet sattes igång. Efter några minuter säger han bara - Helvete. Förstår ni paniken? Iallafall så jämförde han med andra senan och han ser lika dan ut på båda, han är lite annorlunda byggd och han har ingen senskada. Skon plockades av och vad såg vi där? Jo massa skit som hade tryckts ihop under skon och mot sulan i tån så var det nästan blod för allt tryck. Inte undra på att stackarn hade ont. Han fick iallafall gips och bandage och nu är det boxvila en månad. 
 
När vi sen kom hem ställde jag in honom i boxen, nån timme senare skulle jag ner och kvällsfodra och ställer ut honom på gången för att linda benen. Då hoppar han ut på tre ben och står även på tre ben sen. Ringer Sara och bollar lite tankar på vad det kan vara och vad vi ska göra. Men vi kom fram till att det är nog bedövningen som har släppt och sen så trycker gipset på lite. Är det inte bättre imorgon tar vi kontakt med veterinären igen.
 
Slut på hästsnack! Imorgon kommer en kompis från Stockholm hit, hon ska vara här tills på Söndag och det ska bli riktigt kul. På Fredag tar vi tåget upp till Örnsköldsvik och spenderar helgen där med Sandra och Emelie. Så underbart! :) 
 
Btw, min grymma tårta jag bjöd på i måndags!
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: